Bijele plombe stomatološka ordinacija Banja Luci 2023

Bijele plombe stomatološka ordinacija Banja Luci 2023

Izbjeljivanje zuba stomatološka ordinacija Banja Luka: Stomatološka ordinacija „Dr Čavić“ je sa Vama od 2006. godine i od tada smo posvećeni zdravlju Vaših zuba i Vašem osmijehu. Naš stručni tim, vrhunski kvalitet usluge i moderno uređen ambijent, dali su najbolje rezultate u radu sa pacijentima, koji nam konstantno ukazuju povjerenje, a na koje mi odgovaramo predanim timskim radom i velikom posvećenošću svakom pacijentu. Upravo to je ono što nas izdvaja od ostalih, što je učinilo da trajemo godinama i što nas motiviše da iz dana u dan budemo sve bolji. Pročitaj više informacije na stomatoloska ordinacija.

Nedostatak zuba je čest među starijim osobama i može utjecati na njihov kvalitet života. Možda ćete imati problema sa žvakanjem i pravilnim govorom i gubitak kostiju u vilici. Dobra vijest je da zube koji nedostaju možete zamijeniti zubnim implantatima ako želite dugoročno i pouzdano rješenje. Zubni implantat izgleda i osjeća se kao prirodni zub, od čega koristi starijim osobama poput vas na mnogo načina. Šta su zubni implantati? Jesu li oni bolja alternativa uklonjivim protezama? Da li su sigurni i efikasni za starije osobe? Čitajte dalje kako biste saznali više o zubnim implantatima za starije ljude. Kako se provodi proces ugradnje zubnog implantata? Svrha zubnih implantata je podrška zamjenskom zubu ili mostu hirurškim implantiranjem umjetnih korijena u čeljusnu kost. Mogu biti odlična opcija ako ste izgubili zube zbog ozljede, bolesti ili nečeg drugog. U stvari, većina stomatologa će vam reći da dentalni implantati imaju do 99% uspješnosti. To znači da postoji 1% rizik od kvara zubnih implantata.

Ne samo da je loše za vaše zdravlje, pušenje je jedan od najgorih prestupnika kada je u pitanju bojenje zuba. Duvan uzrokuje smeđe mrlje koje prodiru u žljebove i rupice zubne cakline. Mrlje od duhana može biti teško ukloniti samo četkanjem. Što duže pušite, mrlje se učvršćuju. Pušenje takođe uzrokuje loš zadah i gingivitis (bolest desni) i povećava rizik od većine vrsta raka.

Izbjegavajte ‘propadanje flašice za bebe’: Ne stavljajte svoje novorođenče ili starije dijete da odspava sa flašicom soka, adaptiranog mlijeka ili mleko. Zašećerene tekućine se lijepe za njegove zube, hraneći bakterije koje mogu uzrokovati karijes. Ako svom djetetu morate dati flašicu da ponese u krevet, uvjerite se da sadrži samo vodu. Kada počnu da nicaju, operite zube dva puta dnevno pastom za zube sa fluorom u količini ne većoj od mrlja veličine zrna pirinča – koristite četkicu za zube s mekim vlaknima. Odnesite flašicu nakon što vaše dijete završi s pićem kako biste spriječili karijes u flašici. Karijes se može dogoditi kada bebe piju mlijeko, adaptirano mlijeko ili sok iz flašice tokom dužeg vremenskog perioda ili zaspu s flašicom.

Uglavnom, izbjeljivanje zuba je bezbedno – sve dok se radi ispravno. Ono što većina ljudi ne shvaća prije izbjeljivanja zuba je sljedeće: budući da imate posla sa živim tkivom (za razliku od kose ili noktiju), izbjeljivanje zuba može uzrokovati oštećenje, bol i osjetljivost. Najsigurniji način da koristite sredstvo za izbjeljivanje kao što je peroksid je da imate prilagođenu posudicu koju izradi vaš stomatolog, a zatim koristite gel nadopune za osvježavanje boje zuba svakih 24-48 mjeseci. U nastavku ću ih detaljno pokriti, ali postoji nekoliko metoda izbjeljivanja zuba koje ne preporučujem iz sigurnosnih razloga.

Zapečatite probleme. Trajni kutnjaci dolaze oko 6. godine. Tanke zaštitne prevlake nanesene na žvačne površine stražnjih zuba mogu spriječiti karijes u jamama i fisurama. Ipak, samo jedno od troje djece u SAD-u prima zubne zaptivače. Razgovarajte sa svojim stomatologom u Personal Care Dentistry. Koristite fluor. Fluorid jača gleđ, čineći je manjom vjerovatnoćom propadanja. Tri od četiri Amerikanca piju vodu koja sadrži fluor. Ako vaša voda nije fluorisana (tj. pijete flaširanu vodu), razgovarajte sa svojim stomatologom u Stomatološkoj ustanovi za ličnu njegu, koji vam može predložiti da nanesete fluorid na vaše zube. Mnoge paste za zube i sredstva za ispiranje usta takođe sadrže fluor.

Dječiji stomatolog Banjaluka – dr Čavić se bavi liječenjem i održavanjem zdravlja zuba kod djece. Djeca imaju specifične potrebe kada je u pitanju zdravlje zubi i usne šupljine, a pravovremeno otkrivanje i liječenje problema s zubima u ranom djetinjstvu može imati dugoročne pozitivne učinke na zdravlje zubi u kasnijim godinama. U ordinaciji “Dr Čavić”, posebnu pažnju poklanjamo najmlađim pacijentima. Prva posjeta stomatologu je izuzetno važna za dječiji uzrast, jer u mnogome doprinosi kvalitetu buduće saradnje sa djetetom. Pronađi još više detalji u https://drcavic.com/.