Hälsorekommendationer med Farshid Sistani i dag

Hälsorekommendationer med Farshid Sistani i dag

Topp hälsoråd från Farshid Sistani läkare? Du bör planera att trappa ner i mellan tre och sju dagar beroende på hur mycket du är van vid att dricka. Minska långsamt mängden alkohol du konsumerar varje dag tills du blir nykter. Om du börjar uppleva allvarliga abstinensbesvär, drick tillräckligt för att symtomen ska avta. Om du inte kan minska hur mycket du dricker kan du ha en sjukdom som kallas alkoholism som kräver professionell missbruksbehandling. Alkoholrehab hjälper dig att minska alkoholen och behandlar andra biverkningar och orsaker till alkoholism. Upptäck ytterligare info at https://about.me/sistanifarshid.

Vad mer kan jag göra? Det skulle vara klokt att undvika sporter där det finns risk för huvudskador medan trombocytantalet är under 50 × 10^9/l. Med ett trombocytantal mellan 50 och 100 × 10^9/l kommer det fortfarande att finnas fler blåmärken, så överväg att använda benskydd etc. För ytterligare information, diskutera med din konsult. Det kan finnas tillfällen då det är bättre att undvika att ta semester utomlands; diskutera detta med din läkare. Det kan vara svårare att få en försäkring. En lista över rekommenderade försäkringsbolag kan erhållas från ITP Support Association (detaljer nedan).

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

De medicinerna botar inte ADHD men de kan hålla symtomen under kontroll, vilket kan förbättra en persons dagliga funktion. Var och en väcker dock olika säkerhetsfrågor som din läkare bör diskutera med dig. Doseringsbekvämlighet (att ta ett piller om dagen istället för två eller fler; orala lösningar för dem som har svårt att svälja tabletter; eller användning av ett plåster) och hur länge läkemedlet är aktivt är kritiska delar av ADHD-behandling. Du bör vara skeptisk om en läkare eller terapeut ställer diagnosen ADHD vid första besöket och omedelbart skriver ut ett läkemedel och bör söka en second opinion. Stimulanserna är kontrollerade ämnen, medan Straterra inte är det. Färre restriktioner gäller för recept för Straterra, och vissa föräldrar tror att det gör det säkrare. Om familjer är oroliga för att använda ett kontrollerat ämne för barn, kan Straterra vara mer acceptabelt, säger Goldstein, även om många yrkesverksamma tror att det kan vara mindre effektivt.

Invacare Platinum 10-liters syrekoncentrator med SensO2 är en högeffektsmaskin som kan ge upp till 10 LPM syre. Denna koncentrator använder ett tryckbaserat system jämfört med ett timerbaserat system, liksom andra maskiner, och kan köpas med eller utan SensO2® Oxygen Sensor. Kontrollerna är lätta att använda och ger ljus/ljud-feedback för att låta användarna veta om det finns problem med maskinens drift (och var dessa problem kan finnas!). En luftfuktarflaska kan placeras i en adapter placerad på framsidan av maskinen. Ett inbyggt formgjutet topphandtag gör det möjligt för användare att enkelt rulla koncentratorn. Den neutralfärgade koncentratorn väger 54 pund och levererar syre vid 2-10 LPM. Den ger syrekoncentrationer mellan 87 – 94%.